WELKOM OP MIJN BLOG

Dit is een plaats waar u geconfronteerd wordt met uw zoektocht naar personalisering en uniek vakmanschap, en waarbij u kennis kan maken met iemand, die van duurzaamheid en traditie zijn passie gemaakt heeft.

maandag 24 december 2012

Heraldisch blazoen in hout | Familiewapen in hout | Heraldiek | Heraldisch wapenbord

Een heraldisch wapenschild in hout
Patrick Damiaens
Ornamentsnijder - Snijden van heraldische wapens


Heraldisch blazoen in hout
Heraldisch wapenbord
Familiewapen in hout
Wanneer familiewapens precies zijn ontstaan of wat de oorsprong ervan is weet men niet. Men neemt aan dat mensen van een bepaalde gemeenschap symbolen gebruikten om zich te onderscheiden van andere gemeenschappen of groepen. Veel mensen konden toen immers niet lezen of schrijven.
Vast staat, dat ridders in de middeleeuwen op de helm, het harnas en op het schild symbolen of wapens aanbrachten, om zo aan vriend en vijand te tonen wie ze waren. Een dergelijk wapen was onherroepelijk verbonden met deze persoon en zijn familie.


Het Wapen verloor zijn functie als identificatiemiddel maar bleef behouden als symbool om aan mensen te tonen; ik behoor tot deze familie.
Als men trouwde konden beide familiewapens  in een nieuw wapen verenigd worden, het zogeheten ‘Alliantiewapen’.  Dit type van Heraldisch wapen is nog steeds in gebruik  en kan nog steeds door heraldisch tekenaars ontworpen worden.
Tip ! Het is een origineel, uniek en mooi huwelijksgeschenk of aandenken voor 25- of 50-jarig jubileum.


Een Heraldisch familiewapen in hout
Heraldisch snijwerk in hout

Ontwerp Heraldisch wapenbord of wapenschild in hout

Laat uw persoonlijke  Heraldisch Familiewapen in hout snijden. Het enige wat we nodig hebben is een goede foto of tekening van het wapen.  
In de portfolio van mijn website zijn enkele voorbeelden te zien van  verschillende uitvoeringen en toepassingen van heraldische wapens die door ons zijn vervaardigd.

Heraldisch Wapenschild in hout

Heraldische Gemeentewapens of Verenigingswapens in hout gesneden of gesculpteerd, kunnen door ons van de heraldische kleuren, van bladgoud en bladzilver voorzien worden. Deze laatste twee technieken geven het familiewapen een exclusieve en karaktervolle uitstraling. 
Ook voor een jubileum of een andere gelegenheid zijn met de hand gesneden Heraldische Wapens in hout een graag gezien kado.


Heraldisch Wapen in hout voor Vereniging
Heraldisch familiewapen in hout , Zweedse Adel
Familiewapen in hout

____________________________________________________
___________________________________________


Wij helpen u graag bij uw keuze. Vraag ons vrijblijvend om informatie of een offerte.


WEBSITE Heraldische Wapens in Hout uitgevoerd


 Patrick Damiaens is lid van 
Pearls of Craftsmanship 

Http://www.pearlsofcraftsmanship.com
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen